Always Italy Blog

Liefhebbers vertellen over hun ervaringen en belevenissen in Italië

Stuur uw blog in

Hier kunt u de ervaringen lezen van liefhebbers van het mooie Italië. Heeft u zelf een mooi verhaal of een leuke suggestie wat een bezoekje waard is, stuur dit dan in en we plaatsten het op AlwaysItaly.com. U kunt hiervoor de link gebruiken op deze pagina.

MEER VAN BOLSENA EN MONTEFIASCONE: EEN DAGTRIP

MEER VAN BOLSENA EN MONTEFIASCONE: EEN DAGTRIP

Een paar weken geleden was ik weer een weekje bij mijn Italiaanse vriendin Maria in Bracciano. Een paar vriendinnen aldaar hadden het plan opgevat om een dagje naar het Meer van Bolsena (Lago di Bolsena in het Italiaans) te gaan om wat geschiedenis en cultuur op te snuiven en lekker te gaan lunchen in een trattoria tipica.

Lees meer

16 leuke Italiaanse spreekwoorden en gezegden

16 leuke Italiaanse spreekwoorden en gezegden

De Italiaanse taal kent net als het Nederlands verschillende spreekwoorden (proverbi) en uitdrukkingen (locuzioni). Sommigen zijn ook weer streekgebonden. Een aantal komt bijna letterlijk qua betekenis overeen met Nederlandse uitdrukkingen.

Lees meer

L’umorismo italiano – Italiaanse humor

L’umorismo italiano – Italiaanse humor

Ieder land en iedere taal heeft zijn eigen humor. Dit is vaak lastig te vertalen in je eigen taal, omdat het humor element dan (deels) wegvalt. In Nederland hebben wij bijvoorbeeld veel moppen over Belgen en hoe “dom” ze in onze ogen zijn. Italianen hebben dat met de Carabinieri (de legerpolitie). De ervaring heeft mij geleerd dat onze Belgische moppen zich wel erg goed lenen voor omzetting in het Italiaans, maar dan met Carabinieri personages. Succes verzekerd.

Lees meer

Montone en Pietralunga

Palio della Mannaja - Pietralunga

In het noorden van Umbrië ligt de Carpina Vallei (La Valle del Carpina), tussen de mooie middeleeuwse stadjes Montone en Pietralunga. Beide stadjes vallen onder de provincie Perugia (PG) en hebben een rijke historie.

Lees meer

Umbrie – Lekker dicht bij huis

Het groene hart van Italië

Umbrië (Umbria) is een groene regio begroeid met wijn- en olijfgaarden, maar er zijn ook akkers met tarwe, suikerbieten, zonnebloemen en tabak. Wanneer je in de auto over de wegen van Umbrië rijdt, kun je ver kijken over de uitgestrekte, glooiende landerijen. In de verte zie je dan altijd wel een schitterend Middeleeuws dorpje tegen een heuvel liggen.

Lees meer

HET PITTORESKE BERGAMO ALTA

Regelmatig ben ik voor mijn werk in de buurt van Bergamo (gelegen ca. 40 km ten oosten van Milaan). In mijn jeugd kwam ik al veel in Noord Italië en had ik een groep vrienden uit Bergamo. De eerste keer dat ze me meenamen naar Bergamo Alta was ik direct onder de indruk van dit prachtige oude stadje. Het heeft een panoramische ligging op een heuvel en toornt boven de moderne “lage” stad Bergamo uit.

Lees meer

De ezels van Cesano

De ezels van Cesano

Eind september had ik het geluk te mogen logeren bij mijn goede Italiaanse vriendin Maria in Bracciano (aan het Bracciano Meer, even ten noorden van Rome).

Lees meer

I CARABINIERI

Zoals in nagenoeg alle landen heeft ook Italië een aantal verschillende politiekorpsen, de zogenaamde Forze dell’Ordine: La Polizia Statale, i Vigili Urbani en natuurlijk i Carabinieri. Dit laatste korps is vergelijkbaar met onze Koninklijke Marechaussee.

Lees meer