De Carpina Vallei en omgeving

Schitterende landschappen en adembenemende uitzichten

Umbrië staat bekend als het groene hart van Italië. Het is door haar overweldigende natuur en nauwelijks ontdekte stadjes een ideale vakantieomgeving. In Umbrië bevinden zich onder andere culturele steden als Perugia, Gubbio, Assisi en Città di Castello en het meer Lago Trasimeno.

De Carpina Vallei – Valle del Carpina – is genoemd naar het gelijknamige riviertje dat door de vallei slingert en verbonden is met de Tiber. Het maakt deel uit van het groene, noordelijke deel van Umbrië dat grenst aan Toscane. De Vallei hoort bij de ‘Upper Tiber Vallei’ en heeft een prachtige ligging tussen de middeleeuwse stadjes Montone en Pietralunga. Op de toppen van de heuvels, staan vele mooie landhuizen met schitterende uitzichten over de vallei.

Montone

Middeleeuwse schoonheid

Het stadje Montone is zeker een van de mooiste middeleeuwse stadjes in Italië. Het is gebouwd op de top van een heuvel met uitzicht op de Upper Tiber Vallei. Het stadje is perfect geconserveerd en eeuwenlang onveranderd gebleven. De massieve muren rondom de huizen geven een indruk van degelijkheid, verfraaid door de klokkentorens van de stad. Het stadje is tevens uitgeroepen tot één de mooiste "Borghi antichi" - oudste stadjes van Italië. Het is een bezoek dus zeker waard.

Lees meer

Pietralunga

Historische parel

Het middeleeuwse stadje Pietralunga, dat zich verheft boven de Carpina Vallei, had ooit een belangrijke functie in het Romeinse Rijk vanwege zijn strategische positie. Het hedendaagse stadje kenmerkt zich door de stadsmuur en bezit een Rots Burcht die nog in goede staat verkeert en getuige is van de middeleeuwen.

Lees meer

Cortona

Met uitzicht op Lago Trasimeno

Cortona is een prachtig, van oorsprong Etruskisch stadje op de grens tussen Toscane en Umbrië. De stad is gesticht op één van de vroegst bewoonde heuvels van de provincie en met zijn smalle straatjes vergelijkbaar met steden als Assisi en Volterra. Een prachtige tocht door diverse valleien brengt u in een klein uurtje rijden vanuit de Carpina Vallei naar Cortona.

Lees meer

Het Trasimeno meer

Het lieflijke Umbrië glinsterend in de zon

Het Trasimeno meer (Il Lago Trasimeno) is het op drie na grootste meer van Italië. De romantische charme van het meer en de prachtig lichtval, inspireerden vele kunstenaars en schrijvers.

Lees meer

Todi

Piazza del Popolo

De stad Todi ligt in de Italiaanse regio Umbrië en behoort tot de provincie Perugia. Todi ligt op de linkeroever van de rivier de Tiber op een 400 meter hoge heuvel. Naar alle waarschijnlijkheid is de stad van Etruskische oorsprong. De oude naam van de stad was Tuder. Todi wordt omgeven door drie stadsmuren; de buitenste is middeleeuws, de middelste Romeins en de binnenste deels Etruskisch.

Lees meer

Gubbio

Palazzo dei Consoli

Gubbio is een middeleeuwse stad in de Italiaanse regio Umbrië. Gubbio werd in de derde eeuw gesticht door de Umbriërs als Tota Ikuvina, dat in de eerste eeuw was uitgegroeid tot een Romeinse kolonie. In de elfde eeuw verwierf de stad onafhankelijkheid.

Lees meer

Assisië

Bekende bedevaartsplaats

Assisi (Nederlands: Assisië) is een stad in de Italiaanse regio Umbrië met ongeveer 25.000 inwoners. De stad van de 13de-eeuwse heiligen Franciscus en Clara van Assisi is een bekende bedevaartsplaats, die ook door toeristen gewaardeerd wordt vanwege haar heuvelachtige, smalle straatjes en pittoreske winkeltjes.

Lees meer

Orvieto

Duomo di Orvieto

De stad, gebouwd op een plateau van vulkanische tufsteen dat als natuurlijke vesting bij uitstek al in de Etruskische tijd (800-100 v.Chr.) bewoond was, kijkt uit over landschappen met wijngaarden.

Lees meer

Perugia

Prachtige stad met rijke cultuur

Perugia is een stad in de regio Umbrië in centraal Italië, dicht bij de rivier de Tiber. De stad ligt ten zuidoosten van Florence en ten noordoosten van Rome, ongeveer tussen deze twee steden in, en is de hoofdstad van de provincie Perugia.

Lees meer