Het Trasimeno meer

Terug

Het lieflijke Umbrië glinsterend in de zon

Het Trasimeno meer (Il Lago Trasimeno) is het op drie na grootste meer van Italië. De romantische charme van het meer en de prachtig lichtval, inspireerden vele kunstenaars en schrijvers.

 

 

Rondom het meer liggen vier prachtige stadjes: Castiglione del Lago, Passingnano del Lago, Magione en Tuoro sul Trasimeno. Castiglione del Lago is de hoofdplaats van deze streek en het toornt hoog uit boven de omgeving. Het mooie Palazzo Ducale della Corgna en de Rocca del Leone (Burcht) zijn een bezoek zeker waard.
In Passignano kunt u heerlijk wandelen langs de promenade, waarvan u een schitterend uitzicht heeft op de eilanden in het meer en op de burcht van Castiglione del Lago. Magione is een kleine handelsstad en is de ideale plaats om levensmiddelen in te slaan. U kunt ook de Torre del Lambardi bezoeken. Dit is een bijzonder massieve verdedigingstoren en biedt u een pittoresk uitzicht op het meer en op Perugia.

In het meer liggen twee kleine eilandjes: Isola Maggiore en Isola Polvese. Vanuit Passignano en Castiglione del Lago kunt u de eilanden bereiken.