Over Always Italy

Terug

Italië liefhebbers in hart en nieren

Always Italy is geboren uit een grote passie voor Italië

Italië is één van de meest veelzijdige landen van Europa. Het heeft een rijke geschiedenis en veel kunst en cultuur te bieden. Ook de Italiaanse keuken is onovertreffelijk. Iedere regio heeft zijn eigen specialiteiten en eten is een genot in het hele land. De natuurlijk is zeer afwisselend: je kunt er genieten van zee, strand meren, bergen, platte land en grote natuurparken. De zomers zijn over het algemeen zeer aangenaam qua temperatuur.

Umbrië (Umbria) bijvoorbeeld is een groene regio begroeid met wijn- en olijfgaarden, maar er zijn ook akkers met tarwe, suikerbieten, zonnebloemen en tabak. Wanneer je in de auto over de wegen van Umbrië rijdt, kun je ver kijken over de uitgestrekte, glooiende landerijen. In de verte zie je dan altijd wel een schitterend Middeleeuws dorpje tegen een heuvel liggen.

Umbrië wordt dan ook vaak het groene hart van Italië genoemd. Kenmerkend voor de regio zijn de talloze ommuurde heuvelstadjes, die de Umbrische geschiedenis beschrijven. De regio is vernoemd naar de Umbri, een  stam uit de zesde eeuw voor Christus. Naast Toscane is ook Umbrië erg populair onder Nederlandse vakantiegangers. De regio ligt ook niet heel veel verder rijden dan Toscane.

Ook Puglia is een regio die zeker de moeite waard is om ontdekt te worden. Het is makkelijk per vliegtuig te bereiken vanuit Nederland en Duitsland en heeft een prachtige kustlijn en kilometers lange stranden met hagelwit zand. Je waant je er in de tropen. Er is ook veel te bekijken op het gebied van cultuur en geschiedenis. Ook hier heeft de keuken zijn eigen specialiteiten om volop van te genieten gedurende een heerlijke vakantie.

De vriendelijkheid en gastvrijheid van Italianen is hartverwarmend en erg prettig. Italianen staan bekend om hun gastvrijheid en vriendelijkheid. Ook al spreek je hun taal niet, zij doen altijd hun best om zich verstaanbaar te maken en je thuis te laten voelen als bezoeker van hun land. Tevens hebben ze een goed gevoel voor humor en veel zelfspot.

Wij hebben Italië in ons hart gesloten en AlwaysItaly.com opgericht om dit met jullie te delen.